Is Malaysia Claiming Brunei II?


Sorry everyone I don’t know how to attach the pdf files in the comment box.  I figure I can by pass that by making a post and attaching the pdf files.  Please follow the link

Block L&M Exp

Advertisements

About gurkahsiber
I like to read, I like to think and I like to write

4 Responses to Is Malaysia Claiming Brunei II?

 1. tshirt2u says:

  Setiap orang punya pendapat sendiri, dan bebas untuk mengatakan apa2 saja….pemimpin yg bro maksudkan mungkin pemimpin2 dari parti pembangkang atau mereka yg tidak sehaluan dgn kerajaan Malaysia…sya ragu2 jika mereka akan meminta maaf atas kenyataan mereka…apa2 pun hal ini boleh dikira selesai walaupun pada zahirnya masih ada lagi yg perlu dibincangkan diantara kerajaan Malaysia & Brunei atas perkara2 berbangkit…

  • gurkahsiber says:

   Mungkin lah pemimpin yang tidak sehaluan dengan Malaysia oleh kerana orang pertama yang membangkitkan isu ini ia lah Mahathir sendiri – mantan Perdana Menteri. Perkara ini telah dijelaskan oleh Dr Rais Yatim sebagai pemangku Menteri Luar tapi tidak dipedulikan. Semalam Menteri Luar sendiri Datuk Anifah Aman sekali lagi menjelaskan di Dewan Rakyat.
   Kerajaan Brunei dan Kerajaan Malaysia tidak mempunyai masalah hubungan duahala, namun terdapat pemimpin Malaysia yang masih tidak sedar behawa beliau sudah bersara.

 2. ikangelama says:

  jika benar apa yang dinyatakan dalam pdf file yang terdapat dalam blog ini…Malaysia wajar meminta maaf dari Brunei kerana salah sangka blok M dan L adalah miliknya. isu blok M dan L ini sebenarnya sudah berlarutan begitu lama tanpa penjelasan dan telah menimbulkan pertikaian lidah antara ahli politik di Sabah dan Malaysia. Harap penjelasan ini dapat menjelaskan konflik yang berlaku dan hubungan rapat antara Malaysia dan Brunei harus dikekalkan.

  • gurkahsiber says:

   Terima kasih kerana prihatin dan sudi membaca. Sebenarnya isu ini telah dijelas oleh Wisma Putra dan telah dipetik oleh akhbar The Star. Namun masih terdapat pemimpin Malaysia yang masih belum dapat menerima kenyataan tersebut. Pemimpin tersebut seharusnya memohon maaf kepada Brunei. Ini disebabkan apa yang beliau laungkan adalah pendirian persendirian dan bukannya pendirian Negara.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: